ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ | Ωραιόκαστρο

Πληρώνετε μόλις 12€ (από 38€) – στο Ταμείο του Περιβαλλοντικού Πάρκου Δεινοσαύρων- με τη Δωροεπιταγή του Best of Deals, για Είσοδο 1 Παιδιού (ηλικίας έως 12 ετών) & 2 Συνοδών στον Πολυχώρο Πολιτισμού Εκπαίδευσης & Ψυχαγωγίας «Διάπλαση» (Nouvelle) για να απολαύσετε το «Περιβαλλοντικό Προϊστορικό Πάρκο Δεινοσαύρων» και όλες τις Θεματικές του Ενότητες, το «Διαδραστικό Μουσείο Ελληνικών Παραδοσιακών Παιχνιδιών», το Θεματικό Πρόγραμμα «Ο Λαβύρινθος της Μυθολογίας» & το Διατροφικό Εκπαιδευτικό Θεματικό Πάρκο «Αρχαιοελληνικό Αγρόκτημα» & με Είσοδο για Απεριόριστο Παιχνίδι στον Ανακαινισμένο Μεγαλύτερο Παιδότοπο της Θεσσαλονίκης «Χαράπολις», με Ανοικτούς και Κλειστούς Χώρους!

(Η επιχείρηση δέχεται μόνο εκτυπωμένη Δωροεπιταγή)

Πληρώνετε μόλις 12€ (από 38€) – στο Ταμείο της επιχείρησης- για Είσοδο 1 Παιδιού & 2 Συνοδών στο «Περιβαλλοντικό Προϊστορικό Πάρκο Δεινοσαύρων» και όλες τις Θεματικές του Ενότητες!

Ημερομηνία λήξης της Προσφοράς: 30-01-2020
250
180
ΘΕΑΜΑΤΑ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
 • Πληρώνετε μόλις 12€ (από 38€) – στο Ταμείο του Περιβαλλοντικού Πάρκου Δεινοσαύρων- με τη Δωροεπιταγή του Best of Deals, για Είσοδο 1 Παιδιού (ηλικίας έως 12 ετών) & 2 Συνοδών στον Πολυχώρο Πολιτισμού Εκπαίδευσης & Ψυχαγωγίας «Διάπλαση» (Nouvelle) με:
  – Είσοδο στο «Περιβαλλοντικό Προϊστορικό Πάρκο Δεινοσαύρων» και όλες τις Θεματικές του  Ενότητες (Μουσείο Μαμούθ, Πάρκο Θηλαστικών, Σπήλαιο, Πάρκο Ερπετών Ελλάδος)
  – & Είσοδο στο «Διαδραστικό Μουσείο Ελληνικών Παραδοσιακών Παιχνιδιών»
  – & Είσοδο για Απεριόριστο Παιχνίδι στον Ανακαινισμένο Μεγαλύτερο Παιδότοπο της Θεσσαλονίκης «Χαράπολις», με Ανοικτούς και Κλειστούς Χώρους (φουσκωτά, τραμπολίνα, λαβύρινθους, πισίνες με μπαλάκια, παιδική χαρά, επιτραπέζια παιχνίδια, γήπεδο ποδοσφαίρου 5χ5 και άλλα παιχνίδια που θα ενθουσιάσουν όλα τα παιδιά)

ή εναλλακτικά

– Είσοδο στο Θεματικό Πρόγραμμα «Ο Λαβύρινθος της Μυθολογίας»
– & Είσοδο στο Διατροφικό Εκπαιδευτικό Θεματικό Πάρκο «Αρχαιοελληνικό Αγρόκτημα»
– & Είσοδο για Απεριόριστο Παιχνίδι στον Ανακαινισμένο Μεγαλύτερο Παιδότοπο της Θεσσαλονίκης «Χαράπολις», με Ανοικτούς και Κλειστούς Χώρους (φουσκωτά, τραμπολίνα, λαβύρινθους, πισίνες με μπαλάκια, παιδική χαρά, επιτραπέζια παιχνίδια, γήπεδο ποδοσφαίρου 5χ5 και άλλα παιχνίδια που θα ενθουσιάσουν όλα τα παιδιά)

 • Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. και την ξενάγηση πραγματοποιούν Παλαιοντολόγοι.
 • Για το κοινό οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 14:00 ανά 1 ώρα (τελευταία ξενάγηση στις 13:00) κάθε Σάββατο, Κυριακή και αργίες από τις 10:00 έως τις 18:00 ανά 1 ώρα (τελευταία ξενάγηση στις 17:00).
 • Η επιχείρηση δέχεται μόνο εκτυπωμένη Δωροεπιταγή.
 • Κερδίστε 26€ για Είσοδο 1 Παιδιού & 2 Συνοδών στο «Περιβαλλοντικό Προϊστορικό Πάρκο Δεινοσαύρων» και όλες τις Θεματικές του Ενότητες και στον Παιδότοπο «Χαράπολις», παραδίδοντας την Δωροεπιταγή σας, στο ταμείο της επιχείρησης.
 • Η Δωροεπιταγή ισχύει για 1 Παιδί (ηλικίας έως 12 ετών)  & 2 Συνοδών.
 • Για το κοινό οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 14:00 ανά 1 ώρα (τελευταία ξενάγηση στις 13:00) κάθε Σάββατο, Κυριακή και αργίες από τις 10:00 έως τις 18:00 ανά 1 ώρα (τελευταία ξενάγηση στις 17:00).
 • Πριν από κάθε σας επίσκεψη είναι απαραίτητη η τηλεφωνική επικοινωνία στο 2310 686544.
 • Η Δωροεπιταγή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αθροιστικά με άλλη τυχόν Δωροεπιταγή ή προωθητική ενέργεια του Περιβαλλοντικού Προϊστορικού Πάρκου Δεινοσαύρων.

Θεματικές ενότητες Περιβαλλοντικού Πάρκου Δεινοσαύρων

Πάρκο Δεινοσαύρων
Στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων οι επισκέπτες παρακολουθούν την μεγαλύτερη έκθεση με δεινοσαύρους στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.(100 σε φυσικό μέγεθος). Η έκθεση περιλαμβάνει και κινούμενους δεινόσαυρους. Την έκθεση κοσμεί αληθινό απολίθωμα από την εποχή των Δεινοσαύρων. Ο Κεϊχούσαυρος (Keichousaurus hui) ήταν ένα θαλάσσιο Ερπετό της Τριαδικής περιόδου που άνηκε στα Παχυπλευροσαύρια (Pachypleurosauria). Έζησε στην Κίνα περίπου 240 εκατομμύρια χρόνια πριν. Η μουσική υπόκρουση από ήχους δεινοσαύρων δίνει την αίσθηση και μεταφέρει τους επισκέπτες σε εκείνη την εποχή.

Μουσείο Μαμούθ | Εποχή Παγετώνων
Μουσείο του Μαμούθ – Εποχή Παγετώνων είναι το πρώτο και μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ανατολική Ευρώπη με απολιθώματα από το Τριχωτό Μαμούθ το οποίο αποτελεί σύμβολο της εποχής των παγετώνων αλλά και απολιθώματα άλλων ζώων της εποχής εκείνης όπως του Τριχωτού Ρινόκερου και του Μαχαιρόδοντα. Απολιθώματα που μπορείτε να αγγίξετε και να μελετήσετε με μεγεθυντικό φακό! Θα εντυπωσιαστείτε επίσης από την αναπαράσταση ολοκληρωμένου σκελετού από Μαμούθ σε φυσικό μέγεθος!

Η επίσκεψη σας στο Μουσείο Μαμούθ θα είναι μοναδική, καθώς με την βοήθεια των απολιθωμάτων θα μάθουμε για τις κλιματικές αλλαγές του παρελθόντος και τους λόγους εξαφάνισης πολλών προϊστορικών ζώων.

Το Μουσείο Μαμούθ τελεί υπό την επίβλεψη του τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. και της διεθνούς φήμης αναπληρώτριας καθηγήτριας του πανεπιστημίου κυρίας Ευαγγελίας Τσουκαλά, του συνεργάτη και μαθητή της Βαγγέλη Βλάχου και του Dick Mol , διεθνούς βεληνεκούς ειδικού στα προβοσκιδωτά και επιστημονικού συνεργάτη του πανεπιστημίου του Ρότερνταμ στην Ολλανδία.

Πάρκο Θηλαστικών
Το Πάρκο των θηλαστικών είναι γεμάτο από θηλαστικά που έζησαν και κυριάρχησαν στην χώρα μας κατά το παρελθόν σε φυσικό μέγεθος. Από ελέφαντες ύψους ενός μέτρου που ζούσαν στα σπήλαια των νησιών μας, ως επιβλητικούς μαστόδοντες με χαυλιόδοντες μήκους 5 μέτρων!

Τα παιδιά θα ζήσουν την καταπληκτική εμπειρία να μπουν και στην κοιλιά μιας φάλαινας όπως επίσης θα γνωρίσουν και τα θηλαστικά που ζουν τώρα στην χώρα μας και κινδυνεύουν με αφανισμό! Όλο το πρόγραμμα έχει επιμεληθεί η Παγκοσμίου φήμης Παλαιοντολόγος και καθηγήτρια του τμήματος Παλαιοντολογίας του Α.Π.Θ. κ. Ευαγγελία Τσουκαλά. Μέρος της έκθεσης η ανακάλυψη της ο Μαστόδοντας της Μηλιάς των Γρεβενών.

Το Σπήλαιο
Το Σπήλαιο της εξέλιξης είναι ένα ομοίωμα πραγματικού σπηλαίου όπου εκεί οι επισκέπτες μαθαίνουν την εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους (θεματικές φιγούρες Homo Sapiens, Homo Erectus κ.α.) και βλέπουν βραχογραφίες με ζώα και μία ολοκληρωμένη συλλογή με λίθινα εργαλεία και απολιθώματα που φιλοξενούνται από το Α.Π.Θ.

Μουσείο Ελληνικού Παραδοσιακού Παιχνιδιού
Το Μουσείο φιλοξενεί Έκθεση με 320 περίπου παιχνίδια κατασκευασμένα από τον παιδαγωγό Γιώργο Τσιώνα, που είτε παίζονται με εκπληκτική συνέχεια από την ελληνική αρχαιότητα ως τις μέρες μας, είτε είναι δημιούργημα της ανάγκης των παιδιών των προηγούμενων γενεών για παιχνίδι. Σε τρεις αίθουσες εκτίθενται αντίγραφα παιχνίδια της αρχαιοελληνικής και της βυζαντινής εποχής, της νεώτερης Ελλάδας, των λαϊκών πανηγυριών και παιχνίδια προετοιμασίας για την ενήλικη ζωή μαζί με πληροφορίες που επιμελήθηκε η επιστημονική συνεργάτιδα του Μουσείου Χρυσή Τζήκα. Στόχος του Μουσείου είναι: Να γνωρίσουν οι μαθητές τα παιχνίδια του χθες και την εξέλιξή τους στο χρόνο και να τους δοθούν ερεθίσματα για να επιλέξουν τη γόνιμη δράση του παιχνιδιού της παρέας.

Η έκθεση παιχνιδιών είναι χωρισμένη σε τέσσερις θεματικές ενότητες:

-Παιχνίδια-αντικείμενα της αρχαίας ελληνικής και της βυζαντινής εποχής
-Παιχνίδια της νεότερης Ελλάδας
-Παιχνίδια των λαϊκών πανηγυριών
-Παιχνίδια προετοιμασίας για την ενήλικη ζωή

Τα περίπου 320 παιχνίδια-εκθέματα συνοδεύονται από περιγραφή της κατασκευής και εκτέλεσής τους κι όπου αυτό είναι δυνατόν αναγράφεται η αρχαιοελληνική ονομασία τους. Δημιουργός των παιχνιδιών-αντικειμένων και επιστημονικός συνεργάτης του Μουσείου είναι ο Δάσκαλος Γιώργος Τσιώνας, που ασχολείται εδώ και 25 χρόνια με το λαϊκό πολιτισμό πιστεύοντας, ότι η μελέτη αυτού οδηγεί στην αναγκαία αυτογνωσία για το σήμερα. Συνοδεύονται δε από απεικονίσεις σε αρχαιολογικά ευρήματα και παρατίθενται στοιχεία από φιλολογικές πηγές τα οποία επιμελήθηκε η φιλόλογος και επιστημονική συνεργάτιδα του Μουσείου Χρυσή Τζήκα.

Ελληνική και Παγκόσμια Μυθολογία
Η θεματική έκθεση έχει την μορφή Λαβύρινθου. Οι επισκέπτες παρακολουθούν αναπαραστάσεις από τις σημαντικότερες φιγούρες της Ελληνικής και Παγκόσμιας Μυθολογίας έξω και μέσα σε αυτόν. Στηρίζεται στις έρευνες της παγκοσμίου φήμης Ιστορικού Adrienne Mayor. Η Adrienne Mayor (επιστημονική σύμβουλος προγράμματος) είναι καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Stanford των ΗΠΑ και ειδικεύεται στην Παγκόσμια Μυθολογία και τον συσχετισμό της με τα Παλαιοντολογικά ευρήματα. Πρόσφατες μελέτες της έχουν δείξει ότι πολλά από τα τέρατα της Μυθολογίας, όπως ο Κύκλωπας και ο Γρύπας, μπορούν να αποδοθούν σε απολιθώματα Ελεφάντων ή Μαμούθ και του Δεινόσαυρου Πρωτοκεράτοπα αντίστοιχα!

Αρχαιοελληνικό Αγρόκτημα
Στο Πολυχώρο Nouvelle δίπλα στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων δημιουργήθηκε το διατροφικό εκπαιδευτικό θεματικό πάρκο “Αρχαιοελληνικό Αγρόκτημα”. Κατασκευαστικά είναι όπως στην Αρχαιότητα και περιλαμβάνει αναπαραστάσεις που απεικονίζουν τον αρχαιοελληνικό τρόπο παραγωγής του ψωμιού, του τυριού, του ελαιόλαδου, του μελιού, της Ταχίνης, των καθημερινών δραστηριοτήτων του αγροκτήματος στην αρχαιότητα και τα επαγγέλματα της εποχής.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σαν στόχο έχει να διαμορφώσουν οι επισκέπτες σωστή νοοτροπία διατροφής η οποία καθίσταται επιτακτική, ειδικά στην εποχή μας που οι έτοιμες τροφές μπαίνουν ολοένα και πιο πολύ στη ζωή μας.

Οι επισκέπτες παρακολουθούν τις εξής θεματικές αναπαραστάσεις

-Αναπαράσταση της Οικίας.
Ανδρωνίτης, γυναικωνίτης, χώροι που έπαιζαν τα παιδιά, w.c., αποθήκες.

-Κουζίνα ( Παρασκευή Ψωμιού ).
Το Λίχνισμα, Το Άλεσμα, Το ψήσιμο σε φούρνο.

-Παρασκευή Τυριού.
Αναπαράσταση από το άρμεγμα, την συλλογή και την παραγωγή του τυριού.

-Παρασκευή Κρασιού.
Το Σταφυλο-πατητήριο, η λήψη του εκχυλίσματος, η αποθήκευση σε πιθάρια.

-Παρασκευή Λαδιού.
Η συλλογή, το πάτημα στην μυλόπετρα, η λήψη και αποθήκευση.

-Παρασκευή ταχίνι, μέλι.
Το άλεσμα, το βράσιμο του μελιού, η μίξη ταχίνι-μέλι (παστέλι).

-Ο χώρος του Εργαστηρίου.
Ο Ξυλουργός, ο Σιδεράς, ο Πηλουργός, ο Γλύπτης.

-Οι χώροι διαμονής των δούλων.
Αναπαράσταση του χώρου διαμονής των δούλων.

-Το Ιατρείο.
Αναπαράσταση μιας χειρουργικής επέμβασης.

Επίσης θα επισκεφτούν το θερμοκήπιο στο οποίο θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα βότανα της Ιπποκράτειου ιατρικής και να πάρουν πληροφορίες για τις ευεργετικές ιδιότητες αυτών.

Παιδότοπος
Στον πολυχώρο NOUVELLE περιμένει μία έκπληξη τους μικρούς φίλους. Μετά την ξενάγηση τους μπορούν να επισκεφτούν τον Μεγαλύτερο Υπαίθριο (καλοκαίρι) και κλειστό Παιδότοπο στη Θεσσαλονίκη με φουσκωτά, τραμπολίνα, λαβύρινθους, πισίνες με μπαλάκια, παιδική χαρά, επιτραπέζια παιχνίδια, γήπεδο ποδοσφαίρου 5χ5 και άλλα παιχνίδια που θα τους ενθουσιάσουν

Ένας ανακαινισμένος χώρος στον οποίο μπορούν οι γονείς να πιούνε τον καφέ τους την ώρα που τα παιδιά τους παίζουν με την πλήρη επίβλεψη των έμπειρων παιδαγωγών μας.

Πραγματοποιούνται παιδικά πάρτι και εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες παιδιών και με πολλές επιλογές ψυχαγωγίας και διασκέδασης.

 • Εκτυπώνετε απλά την Δωροεπιταγή, με ένα κλικ στο KATEBΑΣΕ ή ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΔΩΡΕΑΝ (θα πρέπει να έχετε πραγματοποιήσει εγγραφή μέλους ή εάν έχετε εγγραφεί θα πρέπει να συνδεθείτε τοποθετώντας το Όνομα Χρήστη και τον Κωδικό σας).
 • Την παραδίδετε στο Ταμείο του Περιβαλλοντικού Προϊστορικού Πάρκου Δεινοσαύρων.
 • Καταβάλλετε το ποσό των 12€ για Είσοδο 1 Παιδιού & 2 Συνοδών.
 • Κερδίζετε 26€ με τη Δωροεπιταγή του Best of Deals.

Το Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων είναι μια πρόταση περιβαλλοντικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος. Περιλαμβάνει ομοιώματα δεινοσαύρων, Θηλαστικών και πραγματικά απολιθώματα χιλιάδων χρόνων.

Εισάγουνε στο κοινό περιβαλλοντικά – εκπαιδευτικά θέματα και το ευαισθητοποιούνε απέναντι στις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει καθημερινά η γη μας λόγω των κλιματικών αλλαγών. Στην ουσία ο επισκέπτης θα μάθει και θα πάρει πληροφορίες για την ιστορία της γης και τα ζώα που εμφανίστηκαν σε αυτήν από την απαρχή της έως σήμερα.

Όλο το πρόγραμμα έχει υλοποιηθεί με την επιστημονική επίβλεψη της παλαιοντολόγου & καθηγήτριας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου κας Ευαγγελίας Τσουκαλά και του διεθνούς βεληνεκούς ειδικού στα προβοσκιδωτά Dick Mol, επιστημονικός συνεργάτης στο μουσείο του Rotterdam στην Ολλανδία.

Η έκθεση είναι προτεινόμενη ως εκπαιδευτική εκδρομή από το Υπουργείο Παιδείας και τελεί υπό την αιγίδα του τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ.
Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από παλαιοντολόγους του Α.Π.Θ.

Διεύθυνση: Πολυχώρος Nouvelle, 7ο χλμ Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2310 686544
Website 
Facebook